header image
Duurzaamheid

Beton

Spijkerman Bouwsystemen produceert de woonmodule geheel in beton: de vloer, de wanden en het plafond. Hierin onderscheiden we ons systeem met dat van andere IFD-aanbieders. In Nederland bouwen we niet voor niets veel in beton. Het is een robuust product en kent vele voordelen. Beton heeft uitstekende isolerende eigenschappen voor wat betreft warmte, kou en geluid. Het materiaal zorgt tevens voor een (brand)veilige woonomgeving waardoor de kostbare en kwetsbare (brand)veiligheidsvoorzieningen –zoals vaak toegepast in traditioneel IFD- overbodig zijn.

Lange levensduur

De woonmodules van Spijkerman Bouwsystemen hebben een veel langere gebruiks- en levensduur dan andere IFD-modules. De levensduur is vergelijkbaar met een traditioneel (woon)gebouw. De langere levensduur komt mede omdat de woonmodules flexibel en verplaatsbaar is. Ze zijn eenvoudig aan te passen bij een veranderende woonfunctie en ze kunnen simpel worden verplaatst naar een andere locatie. Ultieme vrijheid en flexibiliteit die een lang gebruik garandeert!

Lage EPC, lage stookkosten en lagere woonlasten

Kiezen voor duurzaamheid is goed voor onze planeet. Bij Spijkerman Bouwsystemen is het daarnaast ook goed voor de portemonnee. De woonmodules van Spijkerman Bouwsystemen hebben namelijk een lage EPC-waarde. De lage EPC-waarde komt door het gebruik van beton als bouwmateriaal en een speciale warmwater- en verwarmingsinstallatie. Beton heeft een sterk accumulerend vermogen, hoge isolatiewaarden en biedt uitgekiende bouwdetailoplossingen. De warmwater- en verwarmingsinstallatie is op maat gemaakt voor elke woonmodule en levert zodoende de benodigde specificaties op de bewuste locatie. Dit alles betaalt zich uit in lage stookkosten en dus lage woonlasten.